سکوتم از رضایت نیست ...دلم اهل شکایت نیست...

هزار شاکی خودش داره...خودش گیره گرفتاره...

سکوتم از رضایت نیست ...دلم اهل شکایت نیست...

هزار شاکی خودش داره...خودش گیره گرفتاره...

قسمت 12: دستور پخت مزه اسپانیایی برای سرو شراب برگرفته از وبلاگ چنجه

#شراب

#شرابها_تخمیری 
 
مواد لازم برای دو نمونه از تاپاس که در تصویر می‌بینید:...
● چند تایی قارچ (به اندازه نیاز)
● یکی دو قاشق سوپ خوری جعفری خورد کرده
● ١ پر سیر
● مقداری روغن زیتون
● کمی پوست رنده کرده لیمو
● نمک و فلفل
● چهار تا پنج ورق نان توست یا به همان اندازه نان بگت (Baguette)
● مقداری روغن زیتون
● ١ پر سیر
● یک تا دو عدد گوجه
● دو قاشق سوپ خوری ریحان خورد کرده
● نمک و فلفل

ظروف و وسایل لازم:
ماهی تابه

طرز تهیه:
معمولا وقتی شما به یک رستوران یا تاپاس بار می‌روید چهار پنج نوع از این نمونه غذا را همراه با شراب یا هر مشروب دیگری که خواستید سرو می‌کنند. در اصل در اسپانیای قدیم رسم بر این بوده که وقتی برای شما مشروبی سرو می‌کردند مثلا شراب، روی گیلاس شراب برای اینکه پشه داخل آن نیفتد یک چیزی مثل پنیر یا سوسیس خشک می‌گذاشتن تا جلو پشه‌های مزاحم را بگیرند این پدیده بعد ها تبدیل شده به یک نوع فرهنگ که همراه با شراب یا هر مشروب دیگری مقدار مختلفی از خوراک‌ها را به شما می‌دادند تا همراه با مشروب نوش جان کنید. در ایران خودمان هم آن قدیم‌ها که آخوندها هنوز قدرت نگرفته بودند توی بارها و رستوران‌هایی که مشروب سرو می‌کردند خوراک‌هایی را در ظروف کوچک به مقدار کم همراه مشروب برای شما سرو می‌کردند که به آنها مَزه عرق یا مزه شراب می‌گفتند.
اول مزه قارچ:
قارچ های کوچک را برای این کار انتخاب کنید هم کیفیت آن بهتر است و هم زیبا تر خواهد شد. قارچ ها را پس از شستن به چهار قسمت تقسیم کنید. جعفری و سیر را هم خورد کنید. مقداری روغن را در ماهی تابه بریزید لیمو را بشویید و با رنده مقدار خیلی کم از پوسته سبز لیمو را داخل روغن رنده کنید و بگذارید روغن گرم شود. رنده کردن پوسته لیمو فقط برای عطر لیمو ست و خاصیت دیگری ندارد. پوست لیمو عطر بسیار مطبوعی دارد که اگر به مقدار کم در این گونه خوراک‌ها استفاده شود کلاس آنرا بالا می‌برد. حالا اول سیر را در روغن داخل ماهی تابه بریزید چند ثانیه بعد قارچ‌ها را داخل ماهی تابه بریزد و با حرارت زیاد سرخ کنید وقتی آب آن خوب تمام شد و تقریبا رنگ انداخت جعفری را به آن بیفزاید و مقداری دیگر سرخ کنید تا سرخ شود، دقت کنید زیاد خشک و له نشود، شکل و شمایل قارچ ها نباید از بین برود.

و دستور پخت دوم یک نوع مزه ایتالیایی

نان بروسکتا (Bruschetta) این یکی ایتالیایی است:
گوجه فرنگی‌ها را به قطعات کوچک خورد کنید. قطعات هرچه کوچک‌تر باشد بهتر است. ریحان را هم خورد کنید. سیر را هم با ته یک قاشق خوب له کنید تا کاملا له شود همه را با هم در ظرفی مخلوط کنید و یکی دو قاشق روغن زیتون هم با آن بیفزاید نمک و فلفل بزنید و کنار بگذارید. حالا نان‌ها را بصورت ورق ورق به قطر یک سانتیمتری در بیاورید (طول و عرض آن مهم نیست چه اندازه باشد). مقداری روغن زیتون روی نان بریزید و برای چند دقیقه داخل فر با درجه 200 سانتیگراد بگذارید تا کمی برشته شود بعد نان‌ها را خارج کنید و مخلوط گوجه فرنگی را روی آنها بریزید و با چنگال خوب به خورد نان‌ها بدهید. بعد از اتمام کار آنها را در سینی‌ای یا پیش دستی قرار بدهید و سرو کنید.
http://chenchene.com/

شرابها (تخمیری ) قسمت 11

#شراب

#شرابها_تخمیری

 
آداب نوشیدن ، زمان نوشیدن و انواع مزه ها (بخش دوم )

خوب دوستان گلم.....رسیدیم به مزه ها
بسته به فرهنگ و اداب یک کشور و تغذیه و هیکل و وزن افراد مختلف مزه ها برای شراب سرو میشن
ولی نکته اصلی و یکسان بین همه کشورها : مزه سبک و در قطعات کوچولو کوچولو سرو میشه
خوب کاری به کشورهای دیگر ندارم....بعدا براتون پستشو میگذارم واسه اطلاع عمومی.....ولی الان ایران خودمونو داشته باشیم.....

1- میوه ها : بزرگترین دسته مزه ها برای سرو شراب سرخ
موز : اسلایدهای کوچو لو ی موز با یک خلال دندان درونش معلق روی گیلاس شراب یک مدل بسیار معمولی و روال......موز بیشترین میزان الکلو جذب میکنه.......برخی که دلشون نمیخواد مست کنن یا الکل زیادی مصرف کنند اون قطعه موز رو نمیخورن
برخی هم اخر کار میگذارن میخورن تا الکل زیادی رو وارد خونشون کنن و بیشتر داغ بشن و انرژی بگیرن
زیتون : زیتون بدون هسته نهایت در 3 عدد که به وسیله خلال دندان به هم وصل شدن

قطعات هلو : این سلیقه ای .....خیلی ها دوست ندارن
گیلاس : باز سلیقه ای

آلبالو : من خودم به شدت اینو دوست میدارم.مخصوصا برای شراب شیرین..با مزه ترش آلبالو عالی...
انواع لواشکها خانگی کنار شراب هم میتونه سرو بشه ولی به نظر من جالب نیست مگر تو جمع دوستانه همراه شیطنت فراوان

توت فرنگی همراه خامه : این مخصوص زن و شوهراست و شبهای رمانتیک و سکس

لیمو ترش : اینم هست ولی بیشتر عرفش اینه همراه تکیلا یا شرابهای تقطیری استفاده بشه نه شراب سرخ ...ولی دیدم برخی همراه تیکه بال مرغهای سوخاری لیمو ترش هم مصرف میکنند و شراب سرخ

2- انواع سالاد و پنیر های مخصوص
خیلی پیش میاد که کنار شراب انواع پنیر یا سالادهای مختلف قرار بدن ......که خوشمزه هم هست و برای شب مناسب
کلا برای پذیرایی عصرانه : انواع پنیر کنار شراب خیلی میچسبه.....فارسها عاشق عصرونه هستند و اکثرا شراب رو همون موقع سرو میکنن.....ولی اگر مهمونی باشه شب هنگام شراب رو سرو میکنن

3- انواع چیپس و ماست
4- انواع مغزیجات : مثل بادام زمینی...گردو....بادام ..انجیر و میوه های خشک شیرین

5- انواع کبابها و سوخاری
.- بال مرغ سوخاری
.- قارچ سوخاری
.- میگو سوخاری
.- تیکه های سوخاری شده مرغ
.- انواع کبابها
.- دنبلان سوخاری ( برای اقایان )(اینو واقعیتش من توصیه نمیکنم.....خود اقایون بهتر میدونن ...قضیه هورمونی و خوب از دید مذهبی مکروه .ولی من از دیدگاه علمی و سلامت بهش نگاه میکنم...و ترجیحا بهتره خیلی محدود مصرف بشه...ولی خوب جزو مزه ها هستش دیگه....باز هنگام مصرف با توجه به توانایی بدن خودتون مصرف کنید )

6- انواع کالباس
7- انواع سوسیس
8- انواع سالادهای ماکارونی

غالبا یک جور اداب هم داریم که شراب رو همراه پیش غذای بسیار سبک سرو میکنن و با فاصله دو ساعت بعدش شام سرو میشه....برای همین پیش غذا میشه همون مزه ها که خیلی هم سبک......

غالبا متاسفانه ما ایرانیها امروزه هیچ اداب خاصی نداریم....و همه چیز یک جور تقلید از کشورهای مختلف...من سرچ میکنم برای هر کشور کلی مزه مخصوص اون منطقه میاد...ولی تو ایران.....تنوع زیاد و وافر مزه داریم بدون توجه به طبع یا مزاج افراد....من خیلی تلاش کردم پیدا کنم مزه های اصلیو.....و دلیل اینکه هر کدامو برای چی انتخاب میکردن.....ولی به نکته خاصی برنخوردم.....
فقط اینکه شاید بشه گفت بال مرغ سوخاری یا قطعات کبابی جوجه و همچنین انواع مغزیجات .....اصیلترین و قدیمی ترین مزه مرسوم بین ایرانیهاست.....باز اگر شما اطلاعاتی دارید خوشحال میشم با من درمیون بگذارید

علت استفاده از مزه کنار شراب اینه که شراب نوشیدن با شکم خالی خیلی مضر.....برای همین کلا مرسوم بوده همراهش حتما مزه قرار بدن

تو مهمونی های مختلف دیدم که حتی پفک هم مزه شراب میگذارند....که به نظرم کار درستی نیست...اصلا برای سلامتی ضرر داره..ولی خوب ملت باحالی هستیم....

به هر حال اگر براتون سلامتی و هیکلتون مهمه..ترجیحا در انتخاب مزه و سلامت بودنش دقت به خرج بدید و هر چیزیو کنار شراب سرو نکنید....

من تو مقالات بعدی از دو تا وبلاگ مختلف مقاله میگذارم که یکیش طرز تهیه دو نوع مزه ترکی و اسپانیایی ....و دیگری اداب مهمانی با سرو شراب ......
حیف اونا رو نگذارم.....امیدوارم خوشتون بیاد......باز اگر نکته ای حرفی پیشنهادی دارید مشتاقانه استقبال میکنم

شرابها (تخمیری ) قسمت 10

#شراب

#شرابها_تخمیری

 آداب نوشیدن ، زمان نوشیدن و انواع مزه ها (بخش دوم )

نکات :
1- نوشیدن شراب از سن 18 سالگی قانونی و از سن 21 سالگی به بعد ایده ال
2- اگر در منزل نوجوان دارید احتمال اینو بدید که دزدکی شما به مخفیگاه شراب و بار شما سر بزنه ، براش دوستانه توضیح بدید که هنوز زود و بدنش قدرت اینو نداره الکل رو تجزیه و مواد سمی رو از بین ببره.نوشیدن شراب زیر سن 18 یا 15 سالگی باعث دلزدگی و تهوع و ایجاد ناراحتی برای نوجوان میکنه.....ولی اگر دیدید که لجباز یا از شما میترسه ....خودتون شخصا یک کوچو لو شراب خیلی تلخ بهش تعارف کنید و ازش بخواید جلوی خودتون هر وقت خواست بنوشه....باور کنید موثر و تا مدتها به خاطر طعمش سر وقتش نمیره.....باری مراقب نوجوان و کودکان منزل باشید
3- نوشیدن شراب برای کودکان زیر 15 سال مطلقا ممنوع....خیلی بهشون اسیب میزنه...همیشه شیشه شرابها و الکل رو در کمد قفل دار قرار بدید اگر در منزل کودک دارید

اداب نوشیدن شراب هنگام تنهایی :
1- لباس نخی ترجیحا سفید بپوشید
2- برای خودتون بساط کاملی از پذیرایی و تنقلات و نوشیدنی فراهم کنید
3- یک موسیقی ملایم همراه نور شمع
4- شعر بخونید...ساز بزنید......و اواز بخونید و بنوشید
5- تمامی وسایل خطرناک مثل چاغو یا اسلحه رو دور کنید از محل نوشیدن شراب
6- در تنهایی شما میتونید مست کنید.....2 بار در سال ضرر نداره...خیلی هم خوبه.....فقط صبح وقتی بیدار شدید احتمالا باید یکم تمیز کاری کنید

اداب نوشیدن شراب با یار :
1- لباس راحتی یا سکسی شیکی بپوشید......اقایون لباس نخی راحت ...خانمها یک لباس بسیار زیبا و ترجیحا بدن نما
2- بساط پذیرایی و شادی و طرب رو فراهم کرده باشید ...انواع تنقلات و مزه
3- اگر کودک دارید که لطف کنید بفرستید خونه مامان بزرگ بابابزرگ.......یا منزل دوستی فامیلی کسی که بهش اعتماد دارید ....اگر کسی نبود لطفا اول بچه ها رو خواب کنید....درب اتاق خودتونم قفل کنید .....شما اجازه ندارید جلوی بچه ها مست دیده بشید یا شراب بنوشید
4- اقا باید میزبان باشند و برای خانم شراب رو سرو کنن...
5- به گفته پدرم ادب حکم میکنه اقایون به خانوما مجال بدن تا اولین جرعه رو بنوشن .....ولی خانمهای عزیز اگر همسرتون بود که ایرادی نداره......اولین جرعه رو شما بنوشید......ولی اگر برای اولین بار با یک اقا یا دوست پسرتون میخواید بنوشید تمامی شرایط رو بسنجید و اجازه بدید اولین جرعه رو اقا بنوشه....
6- اگر خانمی با مردی غریبه یا دوست پسر جدیدش میخواد شراب بنوشه.....چند نکته رو باید رعایت کنه....اول اینکه جلوی چشمانش لیوان نوشیدنی پر بشه....دوم اینکه جرعه اولو اقا بنوبشه....سوم اینکه خانمها بیشتر از 4 جرعه ننوشید.....و اینقدر با نوشیدنی بازی کنید تا اقا حس نکنه شما دارید بهش توهین میکنید....ولی هرگز هوشیاری خودتونو فدای یک لحظه شادی نکنید
7- اقایون گرامی شما هم نکات مخصوص به خانمهای غریبه رو رعایت کنید.....هرگز جلوی یک خانم غریبه مست نکنید....فکر نکنید چون مرد هستید و جنس قویتر پس براتون مشکلی پیش نمیاد......شاید خانم دزد باشه..یا بیمار یا فکر پلیدی داشته باشه...مردهای زیادی چوب مستی یک شبشونو خوردن.......عاقل باشید
8- کشیدن سیگار یا مواد مخدر مثل ماریجوانا یا وید کنار نوشیدن شراب برای خیلی از مردها و زنهای امروزی کلاس و مدرن بودن حساب میشه......من بهتون توصیه نمیکنم.....بدن انسان همزمان نمیتونه دو نوع ماده سمی رو از بدن دفع کنه....فشار زیادی به کبد وارد میشه....پس اگر سیگار میکشید میزان نوشیدن شرابو کاهش بدید.....
9- برای داشتن سکس دلپذیر پس از نوشیدن شراب سرخ یادتون باشه مزه های خاص خودشو میطلبه که مفصل دربارش مینوسم.....ولی یادتون باشه کم بنوشید....شراب زیاد عملیات داشتن سکس خوبو مختل میکنه
10 - اگر هدف شما از سکس بچه دار شدنه هرگز و هرگز و هرگز قبل سکس شراب ننوشید.....کوچکترین مقدار الکل اضافی در خون مادر یا پدر بچه کم هوش یا ناقص به بار میاره..کلی ایجاد مشکل میکنه
11- اگر هدف شما فقط سکس تمامی نکات ضد باروری رو در نظر بگیرید ..ضمن اینکه شراب قدرت داروی ضد باروری رو ممکنه کاهش بده....حواستونو جمع کنید
12- با رعایت اداب و اصول اولیه و اگاهی کامل از نحوه عملکرد شراب روی بدنتون زیبا ترین شب زندگیتونو رقم بزنید.....دوستان خوبم.....در هنگام نوشیدن شراب کنار یارتون میتونید واقعیت وجودشو در چشمانش ببنید...
13- نمیدونم کجا خوندم....یا کی بهم گفت اگر هنگامی که مرد زندگیت مست و پاتیل بتونی رفتارشو تحمل کنی و نادیده بگیری و همچنان دوستش داشته باشی اون مرد زندگیته......شاید همین برای خانمهای مست و یارشون حکم کنه....پس مستی جلوی یار ازاد.....حسابی بنوشید و مست کنید

شرابها (تخمیری ) قسمت 9

#شراب

#شرابها_تخمیری

 

آداب نوشیدن ، زمان نوشیدن و انواع مزه ها (بخش اول )

رسیدیم به اصل مطلب .دوستان عزیزم....نوشیدن می و شراب آداب بسیار زیبا و دلنشینی داره که اگر رعایتش کنید خیلی بهتون انرژی و شادابی میده........

نام دیگر شراب به فارسی :
می ، باده ، نبید ، صهبا ، سیکی.

اصطلاحات نوشیدن :

ساغر زدن ، رطل زدن ، رطل کشیدن ، می زدن، جام زدن
رطل همان لیتراست. کیلی برای شراب که بیشترازقدح است .
در ترکیب « رطل زدن » ، رطل معنای جام باده را پیداکرده است.
جرعه نوش : آن که جام شراب را تا ته به یک جرعه بنوشد.
جرعه کش : مانده خور.

بهترین فصل برای نوشیدن :
اول از همه بهار: فصل باز کردن خمره های تازه شراب مخصوصا شرابهای 2 تا 3 ساله و شیشه کردن و نوشیدن و روح و تن رو شاداب کردن
دوم پاییز: فصل پایان کار و استراحت نسبی...در این فصل مست نمودن و ازادسازی روح بسیار خوب

بهترین ساعات روزمره برای نوشیدن :
در دنیای قدیم دو مدل بوده...شراب صبوح (هنگام صبح مینوشیدن ) و شراب شامگاه که قبل از موعد خواب مینوشیدن......اولی رو بد و دومی رو عالی میدونستن ولی شاهان در مخفیگاه خودشون هنگامه صبح مینوشیدن و شب هنگام برای بزم و شادی و خوشگذرانی

نوشیدن عادی شراب در منزل در دنیای امروز
1- با شکم خالی شراب نوشیدن ممنوع
2- صبح زود نوشیدن شراب ممنوع
3- هنگام ظهر همراه با ناهار یا برخی خوراکیها کمی شراب سرخ مفید ......ولی در نوشیدن نباید افراط کرد
4- بهترین زمان نوشیدن شراب ساعت 7 شب تا 10 شب....(علت رو بعدا براتون تو قسمت دیگری بیان میکنم )
5- همراه شراب حتما میوه یا مزه های خاصی مصرف میشوند که اونم مفصل براتون مینویسم

بهترین محل برای نوشیدن شراب :
1- باغ و بوستان و گلستان
2- زیر آسمان آبی و در محلی با صفا
3- در جمع دوستان هنگام جشن و بزم و شادی

آداب نوشیدن در جمع :
1- اول از همه بیشتر از حد خود در جمع ننوشید ...( حد یعنی مقدار شرابی که شما رو به استانه مستی و سرخوشی و از بین رفتن قدرت تصمیم گیری و اراده میرساند )

2- میزبان باید برای تک تک مهمانها گیلاس شراب رو پر کند یا بزرگ خاندان

3- در گیلاس مخصوص شراب شما مجاز هستید یک سوم انرا پر کنید (شراب سرخ )

4- برای شراب سفید شما مجاز هستید کل لیوان رو پر کنید

5- برای شرابهای گاز دار شما دو سوم حجم لیوان رو به ارامی پر میکنید

6- وقتی بهتون شراب تعارف میشه یادتون باشه یک سر نکشید بالا....اداب نوشیدن شراب با نوشیدنیهای تقطیری مثل تکیلا یا کنیاک یا ویسکی خیلی فرق میکنه....اونا در لیوانهای کوچک اندازه شات سرو میشن و باید یک سره نوشیده بشن.....ولی شراب سرخ سیستم بسیار خاص خودشو داره ....ابتدا یک جرعه بنوشید و مزه مزه کنید.....دور دهان بچرخانید و حسابی از جرعه جرعه شراب سرخ لذت ببرید....راستی فراموش کردم بگم...قبل از نوشیدن شراب رو بو بکشید و از عطر شراب لذت ببرید

7- هنگام نوشیدن جرعه جرعه با دوستان حرف بزنید...برقصید....و از انرژی و حرارت ملایمی که داره زیر پوستتون تولید میشه لذت ببرید....

8- موقع نوشیدن شراب وارد بحثهای سیاسی یا جدی نشوید....شراب شما رو بی پروا و گستاخ میکنه...بحثهای جدی موقع نوشیدن شراب ممنوع...مگر اینقدر در نوشیدن شراب تبحر داشته باشید که بتونید به رفتار و کردارتون مسلط باشید

9- خانمهای عزیز ....در جمع همیشه مراقب تعداد پیک های همسر و خودتون باشید...مقام و موقعیت اجتماعی خیلی مهمتر از اینه که با پیک زیادتر از حد به پایین سقوط کنه...همیشه طبقه اجتماعی خودتونو در جمع حفظ کنید...مهم نیست دیگران مست میکنند.....مهم شان و موقعیت شماست و تسلطتون.....در هر صورت از نوشیدن یک پیک شراب سرخوشی و انرژی لازم رو بدست میارید....نیاز نیست به حد مستی و بی ارادگی برسید و روز بعد احساس بدی به خودتون داشته باشید....

10- آقایان گرامی.....کلاس نگذارید ......زیاد نوشیدن نشانه بالا بودن حد یا شخصیت قوی شما نیست.....یک مرد اصیل و با شخصیت همیشه در جمع حد خودشو نگاه میداره....و باعث شرمندگی خودش و خانوادش نمیشه.....حد خودتونو از قبل بدونید....درسته شراب سرخ درصد الکل کمی داره و خیلی به ندرت مستی و فراموشی ایجاد میکنه.....ولی امکانش هست که بدن و مغز شما کشش نداشته باشه...هرگز خطر نکنید.....زیاده روی نکنید

شرابها (تخمیری ) قسمت 8

#شراب

#شرابها_تخمیری

 

لیوان و ظروف مخصوص نگهداری شراب (بخش سوم )
خوب تو مقاله قبلی درباره واحد الکل بحث شد و مقدار مصرفی طبق استاندارد جهانی.
ولی خوب دوستان بزارید چند نکته براتون بگم......
در کشور ما ایران اکثریت مردم یا صفراوی هستند یا بلغمی ....و دسته ای هم سوداوی......گروه اندکی هم دموی.....
با توجه به طبع غالب صفرا در اقلیم های مختلف ایران و همچنین سودا.......این مقدار مصرف جهانی الکل برای ما ایرانیها بسیار زیاد و غیر قابل اجراست......
ولی من مقالشو گذاشتم تا بدونید دنیا نظرش چیه و بررسی های علمی چی میگن.....همچنین واحد الکل رو بدونید
اما قبل از اینکه بگم در ایران چقدر مجاز به مصرف الکل و شراب هستید و چرا ....اول از همه اسامی لیوانها و شکل و شمایلشونو میگذارم با حجمشونو .......تا دربارشون یاد بگیرید
هر چی درصد الکل یک نوشیدنی بالا بره لیوانش کوچیک و کوچیک تر میشه......اینو همیشه به یاد داشته باشید.....
ابجو با میزان کمترین درصد الکل بزرگترین لیوان رو به خودش اختصاص داده......
و تکیلا یا برخی انواع ویسکی با درصد بالای الکل کوچکترین لیوانهای شرابخوری رو به خودشون اختصاص میدن.......
من کلی عکس براتون میزارم......شما با چک کردن عکسها فرق بین جامها و گیلاس شراب خوری رو از هم میفهمید

و اما یکم توضیحات درباره عکسها :

من همشو گذاشتم شاید یکم گیج بشید و بگید بلاخره چی ؟ کدامش درسته ؟
من روی تجربه شخصیم اینو مینویسم......
اول از همه بگم طبع شراب بسته به نوع میوه و زمینی که میوه درون کشت شده و همچنین نحوه ساختن شراب داره..اینکه با چه گیاهی تقویت بشه یا چه ماده ای به عنوان مخمر استفاده بشه......
به صورت کلی میگم طبع شراب تازه گرم و تر
و هر چی شراب بمونه تری اون کاسته شده و به سمت خشکی میره.....
بنابراین

افراد دموی با طبح گرم و تر : نباید زیاد شراب بنوشن....خیلی کم.....

روی تجربه شخصی من در حد یک پیک 100 میلی لیتر برای بانوان در ماه و دوبرابر این یعنی دو پیک حدود 200 میلی لیتر برای آقایان در ماه....توجه کنید یعنی هر خانمی 25 میلی لیتر در هفته و هر اقا حدود 50 میلی لیتر در هفته

افراد صفراوی با طبع گرم و خشک (اکثریت ملت ایران )

بانوان صفراوی مجاز به مصرف 15 میلی لیتر شراب قرمز در هفته میباشید...یعنی ماهانه 60 میلی لیتر.....
اقایان صفراوی مجاز به مصرف حدود 30 میلی لیتر شراب قرمز در هفته میباشید یعنی ماهانه 120 میلی لیتر

افراد بلغمی : با طبع سرد و تر (دسته بزرگی از مردم ایران )

بانوان بلغمی :دو پیک برای بانوان در ماه و 4 پیک برای اقایون در ماه.....و باید همراه ورزش و جنب و جوش و رقص باشه تا تری بدنشون بالا نره

افراد سوداوی با طبع سرد و خشک : این طبع در بین اکثریت ملت ایران کنار طبع غالب میاد و باعث افسردگی و عرفانی و مذهبی شدن افراد میشه......ریشه بسیاری از بیماری جسمی و روحی .....

افراد سوداوی شراب قرمز براشون بهترینه.....
بانوان سوداوی : 4 پیک در ماه شراب قرمز
اقایان سوداوی : 8 پیک در ماه شراب قرمز

توجه کنید کمترین میزان مصرفی الکل برای افراد صفراوی که کبدهای ضعیف و حساسی دارند.........شاید تو واحد استاندارد جهانی ذکر شده روزانه یک پیک شراب سرخ خوبه و مناسب و ازین حرفا.....

ولی دوست عزیزم......ما ایرانیها سیستم بدنی خاص خودمونو داریم...در سرزمین خورشید و حرارت زندگی میکنیم.....و بدن ما قادر به تجزیه الکل اضافی نیست....

در نوشیدن شراب خیلی خیلی محتاط عمل کنید

منابع : تجربیات شخصی خودم

و منابع نت

و کتاب گیاهان دارویی دکتر زرگری

کتب طبایع 4 گانه دکتر دریایی

شرابها (تخمیری ) قسمت7

#شراب

#شرابها_تخمیری

 

...

لیوان و ظروف مخصوص نگهداری شراب (بخش دوم )

واحد الکل :

با وجود اینکه نوشیدن الکل در کشور ما امری غیرقانونی محسوب می‌شود ولی از واقعیت نمی‌توان فرار کرد. در جایی که ویکی‌پدیا بر اساس منابع خود مصرف سرانه الکل در ایران برای افراد بالای ۱۵ سال را بیش از ۱ لیتر عنوان می‌کند، معاون وزیر بهداشت چندی پیش میزان مصرف الکل در ایران را عدد عجیب ۴۲۰ میلیون لیتر در سال ارزیابی کرد.

در هر حال مصرف الکل به خودی خود چیز عجیبی نیست و حتی می‌توان ریشه‌های فرگشتی این گرایش را در سال‌های دور تکامل انسان مشاهده کرد.

خب به سراغ اصل موضوع برویم. نوشته از این منبع براساس خط مشی حکومت بریتانیا آماده شده است.

این خط مشی بر اساس آخرین نتایج تحقیقات علمی سعی دارد که میان الکل و مشکلات ناشی از مصرف آن، به خصوص سرطان توازنی برقرار کند تا صدمه ناشی از مصرف نوشیدنی‌های الکلی به کمترین میزان خود برسد.

سابقا میزان مصرف الکل برای مردان بیش از زنان در نظر گرفته شده بود ولی در بازنویسی جدید این میزان برای مردان کاهش پیدا کرده است و اکنون میزان برابری برای زن و مرد پیشنهاد می‌شود.

در این خط مشی توصیه شده که الکل چه توسط زن، چه مرد بیش از ۱۴ واحد در هفته مصرف نشود و بهتر است که این مقدار به میزان‌های مساوی در طول هفته تقسیم شود و روزهایی هم در بین مصرف، به بدن استراحت داده شود (به اینفوگرافیک دقت کنید).

اما ۱۴ واحد چقدر است؟ هر واحد ۱۰ میلی‌لیتر الکل خالص است و چون نوشیدنی‌های الکلی، میزان متفاوتی از الکل را با خود دارند بایستی براساس درصد الکلِ آن، این میزان اندازه‌گیری شود.

به عنوان مثال حجم مذکور در نوشیدنی‌های زیر معادل یک واحد است:

•۲۲۰ میلی‌لیتر سایدر ۴/۵ درصد

•۷۶ میلی‌لیتر شراب ۱۳ درصد

•۲۵ میلی‌لیتر ویسکی ۴۰ درصد

•۲۵۰ میلی‌لیتر آبجو ۴ درصد

•۲۵۰ میلی‌لیتر الکوپاپ ۴ درصد

البته برای بدست آوردن میزان یک واحد در نوشیدنی دست‌ساز مانند عرق، لازم است که درصد آن را از ساقی بپرسید و با فرمول زیر یک واحد را محاسبه کنید.

X = 1000 / Y

که X میزان نوشیدنی به میلی‌لیتر و برابر با یک واحد است؛ و Y درصد الکل آن نوشیدنی است. به عنوان مثال اگر شما یک نوشیدنی با ۳۵ درصد الکل دارید یک واحد از آن برابر است با: هزار تقسیم بر ۳۵. که می‌شود ۲۸ میلی‌لیتر؛ و به عبارتی ۲۸ میلی‌لیتر از آن نوشیدنی برابر است با یک واحد.

در هر نشست برای خوردن الکل نیز بهتر است که آن با فاصله‌های زمانی مصرف شود و در بین هر گیلاس، مزه به هیچ وجه فراموش نشود و از طرفی بعد از هر گیلاس و مزه به جای پیک بعدی، آب صرف شده و سپس دوباره به سراغ جام بعدی نوشیدنی بروید.
(دوستان عزیزم توضیحاتشو تو پست بعدی میگذارم

منبع : https://ilola.ir/

شرابها (تخمیری ) قسمت6

#شراب
#شرابها_تخمیری 
 

لیوان و ظروف مخصوص نگهداری شراب (بخش اول )...
اول از همه بگم.....غربیها همه چیز رو بسیار اموزش و با کلاس به دنیا ارائه میکنن....و برای نوشیدن شراب کلی اداب و رسوم دارن.....
ولی در اصل این ما ایرانیها بودیم که اولین اداب مخصوص برای نوشیدن انواع شرابها رو بنیان گذاری کردیم.......انواع ظرف و ظروف مخصوص نگهداری شرابهای مختلف که لیست کامل و مفصلی داره .......و کتاب اداب و رسومات مخصوص نوشیدن.....داشتیم......ولی متاسفانه برای خودمون اینا بیگانه شدن.....انگلیسیها و فرانسوی ها با خریداری بخش بزرگی از منابع علمی و کتب و نسخ خطی منطقه خاور میانه و ترجمه اونها به این علم و اداب رسوم دست پیدا کردند.....و با توجه به فرهنگ خودشون ، اونو مدرن کردند و به دنیا ارائه کردند...
بخش اول اسامی قدیمی رو میگذارم تا اگر دوست داشتید بهره ببرید

آیلاس: پیاله شراب
بشکه:ضرف نسبتاً حجیم
پارچ: کاسه‌ای بزرگ که دور می‌گردانند.
پیاله: کاسه کوچک بی پایه
پیک: لیوانک شیشه‌ای عرق خوری
پیمانه: لیوان باده خوری، رطل هم می‌گویند
تغار: آوند نسبتآ کوچک
تَکوک: ظرف شرابی که پایه آن یک توتم حیوانی (مثلا بز) بوده‌است. به یونانی آن را ریتون می‌نامند.
تُنگ: آوند شیشه‌ای گردن باریک، صراحی هم گفته‌اند.
جام: لیوان شیشه‌ای باده خوری
چَتوَر: (از واژه روسی че́тверть) بطری به اندازه یک چهارم شیشه‌های معمولی، چتول هم می‌گویند.
چمانه: نیم-کدوی تراشیده و نگارینی که با آن می می‌خوردند.
خُم: بزرگ‌ترین آوند باده سازی و باده خوری (در اصل خُنب بوده)
خمره: همان خم
زیغال: جام شکم بزرگ یک نفره، قدح هم گفته‌اند.
ساتگین: آوند شیشه‌ای بزرگ و استوار باده خوری
ساغر: کاسه پایه دار
سبو: کوزه سفالی دسته دار
سبوچه: سبوی کوچک
سَکره: تنگ سفالین بزرگ (از گویش لارستانی)
شرابه: بشکه شراب
قرابه: آوند شیشه‌ای شکم بزرگ
کوزه: آوند سفالین نسبتآ بزرگ
گیلاس (جام)
هَسی: تشت سفالین (از گویش لارستانی)
مینا: شیشه باده خوری
نوشین: آیلاس نسبتاً باریک و بلند

توجه کنید اکثر ظرفها و لیوانهای امروزی برای نوشیدن شراب از روی ظروف منطقه ما ساخته و گرفته شده....حتی در اسم و حجم....
در تصویر اسامی 7 خط مخصوص نوشیدن شراب هم ذکر شده......نکته دیگر اینکه خاورمیانه کلا ریشه فرهنگی یکسانی داره.....یعنی ما از کشورهای اطرافمون تافته جدا بافته نیستیم......وقتی میگیم ایران.منظور ایران بزرگ به علاوه تمامی کشورهای اطرافش.....

شرابها (تخمیری ) قسمت 5

شراب
#شرابها_تخمیری
شرابها (تخمیری ) قسمت 5
تاریخ :
شراب از نوشیدنیهای برتر دنیاست...که قدمتی طولانی و تاریخی داره......
ساخت و ابداع شراب رو به ایرانیها نسبت میدهند.....هر چند در بقایا اهرام ثلاثه مصر هم اوناع مختلفی از کوزه های شراب یافت شده....
قدیمی ترین کارخانه شراب سازی در نزدیکی شیراز و مربوط به حکومت هخامنشیان..امروزه شراب شیراز همچنان با استناد به همون فرمول قدیمی و تاریخی ساخته میشه .....
نحوه ساخت :
یادتون باشه از هر رستنی میشه شراب تهیه کرد ..ولی مرغوب ترین نوع شراب شراب انگور سرخ .....و بهترین شراب سرخ دنیا شراب انگور شیراز....البته در ایران ارومیه و شازند و قزوین و مناطق گسترده دیگری مثل تاکستان و زنجان و ملایر و مراغه هم تولید کننده شرابهای بسیار مرغوبی بودند.
شراب انار ...شراب خرما...شراب گندم..شراب خرمالو..شراب ذرت....شراب سیب....شراب توت.....هر نوع میوه یا دانه غلات رو میشه به الکل تبدیل کرد.
ولی خاصیت و طبع هر کدام با دیگری فرق میکنه.....

نحوه سرو کردن شراب :
شراب سفید : بصورت سرد سرو کرد و دمای مناسب ۵ تا ۳ درجه هست
شراب قرمز: با دمای معمولی ۱۸ تا ۲۰ درجه و بهتره که بطری های شراب قرمز رو در اتاقی که مهمانی قرار هست برگزار بشه , از چند ساعت قبل قرار بدین تا مایع داخل بطری همدما با اتاق بشه .

نحوه ریختن در لیوان و جام مخصوص
شراب سفید : لیوان باریک و دراز و پایه دار...باید کاملا پر شده و اجازه دارید از بدنه اصلی جام رو بگیرید
شراب قرمز : داخل گیلاسهای توپولی و حجیم و پایه بلند سرو میشه و باید یک سوم لیوان رو پر کرده و مجازید پایه جام رو گرفته .جرعه جرعه میل کنید

نکته : بعد از باز کردن پلمپ هرنوع شرابی مجازید تا 2 هفته کل شیشه رو مصرف کنید.....در غیر اینصورت روند تبدیل شراب به سرکه اغاز شده و بعد از مدتی طعم خوب شراب به سمت ترشی و سرکه پیشروی میکند

تو قسمت بعدی براتون سایز و انواع لیوانهای مخصوص نوشیدن شراب و همچنین زمان نوشیدن و ادابشو میگذارم....

شرابها (تخمیری ) قسمت سوم

شراب
#شرابها_تخمیری

 

...

فواید :
فواید شراب قرمز در سلامتی شناخته شده است.با این حال بیش از حد مصرف کردن هر الکلی می تواند منجر به اعتیاد شود و مشکلاتی برای سلامتی به وجود آورد.

الکل باید در حد اعتدال مصرف شود.

1- شراب قرمز دارای آنتی اکسیدان بالایی می باشد و سرشار از پلی فنول ها از جمله proanthocyanidin است که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد.

در واقع شراب قرمز دارای آنتی اکسیدان بیشتری از آب انگور تجاری،زغال اخته خام، و حتی آکایی بری که یک میوه سرشار از آنتی اکسیدان است می باشد
شراب تیره دارای آنتی اکسیدان بالایی می باشد

2- شراب قرمز برای قلب مناسب است .
شراب حاوی رزوراترول است که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد رزوراترول موجود در شراب کمک می کند به محافظت قلب و عروق شما در برابر تاثیر چربی اشباع شده

3- جلوگیری از زوال عقل. یک تیم از مرکز پزشکی دانشگاه لویولا نشان داد که مصرف شراب قرمز در حد متوسط می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

4- فلاونوئیدها و ساپونین در شراب قرمز از قلب شما در برابر بیماریهای قلبی محافظت میکند

5- الکل در شراب قرمز باعث افزایش سطح کلسترول خوب (اچ دی ال) می شود اگر در حد اعتدال مصرف شود.و سبب جلوگیری از لخته شدن خون در شریانها می شود و از شریانها در برابر کلسترول بد (ال دی ال)محافظت می کند.

6- جلوگیری از سرطان.شواهد و دلایل متعددی نشان می دهد که نوشیدن شراب قرمز در حد اعتدال می تواند از بروز سرطان پیشگیری کند

7-آنتی اکسیدانهای زیادی در شراب قرمز وجود دارد که می تواند جلوگیری کند از آسیب اکسیداسیون که موثر هستند در پیری و همچنین شراط بحرانی نظیر آلزایمر،دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی و عروقی.

8- تحقیقات نشان داده است رزوراترول همان آنتی اکسیدانی که از قلب محافظت می کند می تواند سبب کشته شدن یا از بین رفتن سلولهای سرطانی شودمخصوصا سلولهای سرطان ریه .

9- جلوگیری از پوسیدگی دندان.شراب قرمز حتی شراب بدون الکل سبب مقاومت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان می شود.

10- پلی فنول در شراب قرمز همچنین می تواند جلوگیری کند از بیماریهای لثه و حتی کمک کند به درمان و کاهش التهاب در لثه ها

11-جلوگیری از سرطان سینه. مصرف مداوم نوشیدنی های الکلی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

12- مواد موجود در پوست انگور قرمز سبب کاهش سطح استروژن و افزایش تستوسترون در زنان قبل از یائسگی می شود. که منجر به کاهش خطر ابلا به سرطان سینه می شود.

13- حفاظت از آفتاب سوختگی. شراب و مشتقات انگور می تواند به کاهش اثرات مخرب یو وی( اشعه ماوراء بنفش) کمک کند.

در بخش بعدی من ضرر و اسیبهای شراب رو بیان میکنم

شراب ها (تخمیری ) قسمت دوم

#شراب
#شرابها_تخمیری

 

شراب از دیدگاه ابن سینا : اینو با دقت بخونید...

جستاری که می خوانید نگاهی به کتاب قانون در طب تالیف شیخ الرئیس ابوعلی سینا می باشد؛ که در آن ابن سینا شراب را نه حرام بلکه جایز برای سلامتی دانسته است تا آنجا که در شعری می گوید:

شراب را چه گنه گر که ابلهی نوشد
گهی به تیغ برد دست و گهی به سوی نجق
چو بو علی می ناب ار خوری حکیمانه
به حق حق که وجودت به حق شود ملحق
حلال گشت به فتوای عقل بر دانا
حرام گشت به فتوای شرع بر نادان

1- شراب سفید و رقیق برای کسانی که مزاج گرم دارند خوب است و سر درد نمی آورد و ممکن است بمناسبت رطوبت بخشی، سردرد ناشی از التهاب معده را از بین ببرد و یا سبک تر گرداند.

2- شراب صاف شده همراه انگبین و نان نیز – بویژه اگر قبل از نوشیدن به مدت دو ساعت با هم آمیخته گردند-همان کار را انجام دهند.

3- برای کسی که فربهی و نیرومندی آرزو می کند، شراب شیرین و غلیظ توصیه می شود، لیکن باید از بند آمدن ها بر حذر با شد. برای کسی که سرد مزاج و بلغمی است

4- شراب سرخ و کهنه بی فایده نیست و علت آنرا سابقا بیان کردیم. قبل از هضم شدن و سرازیر شدن لقمه نباید مایعی به میان آید. اگر غذا بد کیموس باشد
نباید موقع خوردن آن و حتی بعد از هضم آن نوشابه ای خورد زیرا مواد آبکی، کیموس بد را تا نقاط دور دست بدن می برد. نوشیدن شراب بر روی میوه و بویژه بر روی خربزه خوب نیست.

5- نوشیدن شراب باید با پیمانه های کوچک شروع شود و این روش بهتر از نوشیدن با پیمانه های بزرگ تر است.

6-کسی که به شراب عادت داشته باشد چنانچه در هنگام غذا خوردن سه پیمانه سر کشد زیانی نمی بیند.

7-اگر به شراب خو نگرفته است و دارای تن سالم است، چنانچه بعد از رگ زدن مقداری از آن بنوشد بی فایده نیست.

9- کسانی که بیماری زهره (بیماری کیسه صفرا )دارند و کسانی که تر مزاج اند از شراب بهره می بینند، زیرا شراب زهره (صفرا ) را می راند و رطوبت را پخته می گرداند.

10-هر قدرعطر شراب بیشتر، بوی آن در افزایش و مزه آن لذیذتر باشد ، نوع آن بهتر است. شراب بهترین غذا رسان به تمام بخش های بدن است.

11- شراب بلغم را می گدازد، صفرا را از ادرار و مشابه آن بیرون می راند، سودا را می لغزاند و آسان بیرون می کند و بازگشت آن مانع می شود؛ هر بند آمده ای را بدون اینکه گرمی بیگانه را زیاد بکار برد آب می سازد و می گدازد. انواع شراب را در جای خود توصیف خواهیم کرد.

12- کسی که مغزش نیرومند است و با شرب شراب به آسانی مست نمی شود و مغز وی بخارهای بالا رو و نا پسندیده را پذیرا نیست و از شراب بجز گرمای مناسب مزاج را نمی پذیرد، از تاثیر شراب چنان صفای ذهنی بر او دست می دهد که ذهن های دیگر به آن نمی رسد. در اشخاصی که حالت مغز بر عکس آن است، کنش های شراب نیز برعکس می باشد.

13- کسی که سینه اش بی توان است و در فصل زمستان نفس تنگی بر او عارض می شودنباید زیاد شراب بخورد و اگر بخورد معده اش نباید پر از طعام باشد
باید در غذایش ماده جریان اندازنده ای باشد تا اگر معده از شراب و طعام انباشته شد بیرون براند و بهتر آنست که جهت آسودگی آب انگبین بنوشد و آنرا باز بیرون دهد و بعد دهان را با سرکه و انگبین و رخساره را با آب سرد بشوید.

بدان که: شراب کهنه را باید در رده داروها قرار داد نه رده غذاها.
شراب نو رسیده برای کبد خوب نیست و کبد را بر اثر باد کردن و اسهال دادن به شورش می اندازد.

بهترین شراب ها آن است که نه کهنه و نه بسیار تازه است بلکه در میانه قرار دارد، صاف است و سفیدی اش به سرخی می زند، خوش بوست و طعم آن بین ترش و شیرین یعنی میخوش است .

بهترین شراب که شراب شسته نام دارد آن است که سه پیمانه پونه کوهی و یک پیمانه آب را هم بحدی بجوشانند که حجم آن به دو سوم اولیه برسد.

کسی که از خوردن شراب احساس سوزش می کند باید بعد از نوشیدن آن انار و آب بمکد و فردای آنروز در ناشتا شربت افسنطین بنوشد و کمی غذا بخورد و استحمام کند

بدان : شراب آمیخته با آب ، معده راسست و تر می گرداند و زودتر مستی می آورد، زیرا آبی که در آن است آنرا زودتر بمقصد می رساند. شراب آمیخته با آب، پوست را صیقل می دهد و نیروهای روانی را تشدید می کند.

کسی که خود را خردمند می داند نباید ناشتا، قبل از اینکه اندام های تر مزاجش آب کافی خود را دریافت کنند شراب بخورد و نباید کمی بعد از حرکات دشوار و خسته کننده شراب میل نماید، زیرا در این حالات مغز و پی آسیب می بینند و ترنجیدگی ، بهم خوردن عقل و یا بیماری ها روی می آورند و یا مواد دفعی گرم پدید می آیند.

برخی معتقدند اگر انسان یک یا دو بار در ماه مست شود خوبست زیرا نیروهای روانی سبکبار میشود و می آسایند و ادرار و عرق بیرون می روند، مواد دفعی می گدازند و بویژه مواد بیرون ریختنی معده آب می شود و دفع می گردند.

شراب خوردن خردسالان بدان می ماند که چوب نازک سوزان را در آتش بیاندازند.پیران تا می توانند بنوشند. جوانان باید اندازه نگهدارند که اندازه نکوست.

شراب مناسب برای جوانان، شراب کهنه و آمیخته با آب انار یا آب سرد و این مانع می شود که آسیب ببینند و مزاجشان بسوزد...

قانون در طب/تالیف شیخ الرئیس ابن سینا/کتاب اول
ابن القفطی/تاریخ الحکما/چاپ لایپزی